RCF lydanlæg til MCH Arena i Herning

RCF lydanlæg til MCH Arena i Herning

RCF LYDANLÆG TIL MCH ARENA

MCH Arena, hvor fodboldklubben FC Midtjylland spiller deres kampe, ligger lige ved siden af Boxen i Herning. Arenaen har netop investeret i at få lyden på stadion perfekt, og et stort antal RCF-højttalere er sat op. B&O Center i Herning har projekteret, indkøbt og installeret, og SC SOUND har leveret.

I alt er der hængt 136 passive RCF-højttalere op til at dække arenaen. Alle højttalerne er mindst IP55 ratet, så de kan tåle at hænge udendørs i dårligt vejr. Der er brugt fire forskellige modeller, og mange af dem hænger parvis for at dække et større vertikalt lydfelt. Tre af modellerne er i RCF’s P-serie med henholdsvis 8, 10 og 15 tommer woofer suppleret med horn og den dobbelte 12 tommer højttaler i HL-serien, HL2290, er med 58 styk den mest brugte model på MCH Arena. De fleste højttalere hænger 11 meter over plænen øverst i overdækningen af tribunen og sidder med en afstand, der reflekterer deres 90 graders horisontale spredning. De peger selvfølgelig ned mod publikum, men der, hvor spillerne normalt kommer ind på banen, er der hængt modsatrettede højttalere, så spillerne inde på banen ikke befinder sig i et lydhul, men får del af stemning og ’the rush’, når der er optakt til kampen.

 

I de to teknikrum sidder de mange RCF-forstærkere og højttaler processorer, her bruges QPS9600, en firekanals forstærker, som yder 4x2400 watt, og de fødes af DX1616 processor. Det er jo ikke kun inde ved fodboldbanen, at der hænger højttalere på MCH Arena. Også udvendig, når publikum står i kø for billetter eller for at komme ind, er der hængt RCF-højttalere op, og det er med til at få stemningen tændt inden kampen. Også steder, hvor folk står i kø for øl og mad er der sat nogle af de mindre højttalere op. De udvendige facadehøjttalere er også nogle, som UEFA bifalder, fordi de også kan bruges til information og varsling, hvis der er tumult ved indgangen til stadion. I alt er der forstærkerpower på 180.000 Watt på MCH Arena.

Ralph fortæller afslutningsvis. ”Jeg havde selvfølgelig hørt anlægget, men i et tomt stadion, så jeg var spændt på at høre det, når der var fuldt stadion og gang i publikum. Første hjemmekamp efter højttalerinstallationen, tog jeg og sønnike ned og så fodbold. Vi sad nede mellem det almindelige publikum for at høre anlægget og se publikums reaktion. Folk viste ikke, at der var kommet nyt anlæg, men det gjorde mig rigtig glad at høre publikum kommentere lyden og lydoplevelsen. De kunne bare høre, at der virkelig var sket noget med lyden. Lyden er helt forrygende hernede, især efter det har fået den sidste trimning af RCF-teknikeren.”

Læs hele artiklen fra ProAV Magasinet HER

Blog kommentarer
Kommenter
Hurtig levering
Hurtig levering

Dag til dag levering på lagervarer

Kundeservice alle hverdage
Kundeservice alle hverdage

Vores telefoner er åbne mellem 08:00 - 16:00

Gratis support
Gratis support

På alle vores produkter

Sikker betaling
Sikker betaling

Betal med både kreditkort eller Mobilepay